Směs na chléb s pohankovou vlákninou bezlepkový 500 g NOMINAL

Kód: C01.243019
83 Kč / ks 166 Kč / 1 kg
Skladem
Můžeme doručit do:
2.5.2025
Možnosti doručení

Směs na přípravu bezlepkového chleba s pohankovou vlákninou. Skvělé rozšíření jídelníčku celiaků. Kromě lepku neobsahuje směs ani mléko, vejce, aromata, umělá barviva či konzervanty. Příprava je snadná, ke směsi stačí přidat vodu, olej a droždí.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Směs na přípravu bezlepkového chleba s pohankovou vlákninou. Skvělé rozšíření jídelníčku celiaků. Kromě lepku neobsahuje směs ani mléko, vejce, aromata, umělá barviva či konzervanty. Příprava je snadná, ke směsi stačí přidat vodu, olej a droždí.

Chléb můžete obohatit různými semínky. Do těsta s klidem zamíchejte třeba slunečnicové semínko a navrch chleba nasypte například dýňová semínka. Ze směsi připravíte i jiné druhy pečiva, například výborné bulky nebo rustikální kostky.

Firma Nominal je na trhu již 20 let. Důležitými hodnotami jsou pro ně příroda, pečlivost, pokora a píle. Dbají především na kvalitu surovin, některé si i sami pěstují. Značka patří mezi průkopníky bezlepkových potravin v České republice.

Složení:
Deproteinovaný pšeničný škrob, celozrnná pohanková mouka 12 %, LUPINOVÁ mouka, lněné semínko, zahušťovadlo guarová mouka, cukr, sůl, chlebové koření.

Alergeny:
Vlčí bob

Skladování:
Skladujte v suchu vždy dobře uzavřené.</p/>

Legislativní zařazení:
Mlýnské obilné výrobky – směs na přípravu hotového pokrmu.

Příprava / určení:
Suroviny na přípravu chleba - 500 g směsi na chléb, 440 ml vody, 20 ml oleje, 15 g čerstvého nebo cca 5 g sušeného droždí. Z 500 g suché směsi upečeme chléb o hmotnosti přibližně 900 g. V domácí pekárně: do pečící nádoby nalijeme vlažnou vodu, olej, rozdrobíme čerstvé nebo sušené droždí a přidáme směs na chléb. Doporučená dávka droždí a vody se týká programů na bezlepkové pečení s délkou kynutí cca 45 - 50 min. a cca 60 min. pečení. Během kynutí by už těsto nemělo být znovu promícháváno. V běžné troubě: dle receptu smícháme všechny suroviny najednou a prohněteme. Dobře zpracované těsto necháme chvíli odpočinout (cca 5 min) a pak jím naplníme důkladně! vymazanou formu. Tvarovat můžeme lehce naolejovanými dlaněmi nebo můžeme podsypávat např. hladkou pohankovou moukou. Vytvarovaný váleček z těsta můžeme také obalit ve směsi semínek. Chlebovou formu plníme cca do 3/5. Necháme kynout 45 - 60 min. (při teplotě 35°C) a chráníme před okoráním. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180°C 50 - 60 minut. Volíme spodní a horní ohřev.

Doplňkové parametry

Kategorie: Směsi na pečení
Hmotnost: 0.559 kg
EAN: 8594010190315
Počet kusů v balení (kartonové množství): 20
Jedná se o BIO výrobek?: NE
Jedná se o Fairtrade výrobek?: NE
Nutriční hodnoty: <p><strong>Kalorická hodnota/energie (na 100ml):</strong>1425kJ/337kcal. Tuky:1,7g. z toho nasycené mastné kyseliny:0,3g. Sacharidy:68,0g. z toho cukry:3,8g. Vláknina:10,5g. Bílkoviny:7,2g. Sůl:2,0g</p>
Složení produktu: Deproteinovaný pšeničný škrob, celozrnná pohanková mouka 12 %, LUPINOVÁ mouka, lněné semínko, zahušťovadlo guarová mouka, cukr, sůl, chlebové koření.
Minimální trvanlivost: 183
Země původu: Země neznámá
EANs: 8594010190414, 8594010190315
Podrobná specifikace: <!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2019-05-17T15:44:22 --><p>Chléb se nemusíte bát obohatit různými semínky. Do těsta s klidem zamíchejte třeba slunečnicové semínko a navrch chleba nasypte například dýňová semínka. Ze směsi připravíte i jiné druhy pečiva, například výborné bulky nebo rustikální kostky.</p><p>Firma Nominal je na trhu již 20 let. Důležitými hodnotami jsou pro ně příroda, pečlivost, pokora a píle. Dbají především na kvalitu surovin, některé si i sami pěstují. Značka patří mezi průkopníky bezlepkových potravin v České republice.</p><p> </p>
Návod k použití: Suroviny na přípravu chleba - 500 g směsi na chléb, 440 ml vody, 20 ml oleje, 15 g čerstvého nebo cca 5 g sušeného droždí. Z 500 g suché směsi upečeme chléb o hmotnosti přibližně 900 g. V domácí pekárně: do pečící nádoby nalijeme vlažnou vodu, olej, rozdrobíme čerstvé nebo sušené droždí a přidáme směs na chléb. Doporučená dávka droždí a vody se týká programů na bezlpekové pečení s délkou kynutí cca 45 - 50 min. a cca 60 min. pečení. Během kynutí by už těsto nemělo být znovu promícháváno. V běžné troubě: odle receptu smíchpáme všechny suroviny najednou a prohněteme. Dobře zpracované těsto necháme chvíli odpočinout (cca 5 min) a pak jím naplníme důkladně! vymazanou formu. Tvarovat můžeme lehce naolejovanými dlaněmi nebo můžeme podsypávat např. hladkou pohankovou moukou. Vytvarovaný váleček z těsta můžeme také obalit ve směsi semínek. Chlebovou formu plníme cca do 3/5. Necháme kynout 45 - 60 min. (při teplotě 35°C) a chráníme před okoráním. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180°C 50 - 60 minut. Volíme spodní a horní ohřev.
Výživové údaje na 100 g: Energetická hodnota: 1425 kJ / 337 kcal. Tuky: 1,7 g, z toho nasycené mastné kyseliny: 0,3 g. Sacharidy: 68,0 g. Z toho cukry: 3,8 g. Vláknina: 10,5 g. Bílkoviny: 7,2 g. Sůl: 2,0 g.
Skladování: Skladujte v suchu vždy dobře uzavřené.
Legislativní zařazení: Mlýnské obilné výrobky – směs na přípravu hotového pokrmu.
Rostlinný produkt: ANO
Bez lepku: ANO

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

Vytvořil Shoptet | Design Shoptak.cz