Směs na chléb s pohankovou vlákninou bezlepkový 500 g NOMINAL
Kód: C01.243019Související produkty
Detailní popis produktu
Směs na přípravu bezlepkového chleba s pohankovou vlákninou. Skvělé rozšíření jídelníčku celiaků. Kromě lepku neobsahuje směs ani mléko, vejce, aromata, umělá barviva či konzervanty. Příprava je snadná, ke směsi stačí přidat vodu, olej a droždí.
Chléb můžete obohatit různými semínky. Do těsta s klidem zamíchejte třeba slunečnicové semínko a navrch chleba nasypte například dýňová semínka. Ze směsi připravíte i jiné druhy pečiva, například výborné bulky nebo rustikální kostky.
Firma Nominal je na trhu již 20 let. Důležitými hodnotami jsou pro ně příroda, pečlivost, pokora a píle. Dbají především na kvalitu surovin, některé si i sami pěstují. Značka patří mezi průkopníky bezlepkových potravin v České republice.
Složení:
Deproteinovaný pšeničný škrob, celozrnná pohanková mouka 12 %, LUPINOVÁ mouka, lněné semínko, zahušťovadlo guarová mouka, cukr, sůl, chlebové koření.
Alergeny:
Vlčí bob
Skladování:
Skladujte v suchu vždy dobře uzavřené.</p/>
Legislativní zařazení:
Mlýnské obilné výrobky – směs na přípravu hotového pokrmu.
Příprava / určení:
Suroviny na přípravu chleba - 500 g směsi na chléb, 440 ml vody, 20 ml oleje, 15 g čerstvého nebo cca 5 g sušeného droždí. Z 500 g suché směsi upečeme chléb o hmotnosti přibližně 900 g. V domácí pekárně: do pečící nádoby nalijeme vlažnou vodu, olej, rozdrobíme čerstvé nebo sušené droždí a přidáme směs na chléb. Doporučená dávka droždí a vody se týká programů na bezlepkové pečení s délkou kynutí cca 45 - 50 min. a cca 60 min. pečení. Během kynutí by už těsto nemělo být znovu promícháváno. V běžné troubě: dle receptu smícháme všechny suroviny najednou a prohněteme. Dobře zpracované těsto necháme chvíli odpočinout (cca 5 min) a pak jím naplníme důkladně! vymazanou formu. Tvarovat můžeme lehce naolejovanými dlaněmi nebo můžeme podsypávat např. hladkou pohankovou moukou. Vytvarovaný váleček z těsta můžeme také obalit ve směsi semínek. Chlebovou formu plníme cca do 3/5. Necháme kynout 45 - 60 min. (při teplotě 35°C) a chráníme před okoráním. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180°C 50 - 60 minut. Volíme spodní a horní ohřev.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Směsi na pečení |
---|---|
Hmotnost: | 0.559 kg |
EAN: | 8594010190315 |
Počet kusů v balení (kartonové množství): | 20 |
Jedná se o BIO výrobek?: | NE |
Jedná se o Fairtrade výrobek?: | NE |
Nutriční hodnoty: | <p><strong>Kalorická hodnota/energie (na 100ml):</strong>1425kJ/337kcal. Tuky:1,7g. z toho nasycené mastné kyseliny:0,3g. Sacharidy:68,0g. z toho cukry:3,8g. Vláknina:10,5g. Bílkoviny:7,2g. Sůl:2,0g</p> |
Složení produktu: | Deproteinovaný pšeničný škrob, celozrnná pohanková mouka 12 %, LUPINOVÁ mouka, lněné semínko, zahušťovadlo guarová mouka, cukr, sůl, chlebové koření. |
Minimální trvanlivost: | 183 |
Země původu: | Země neznámá |
EANs: | 8594010190414, 8594010190315 |
Podrobná specifikace: | <!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2019-05-17T15:44:22 --><p>Chléb se nemusíte bát obohatit různými semínky. Do těsta s klidem zamíchejte třeba slunečnicové semínko a navrch chleba nasypte například dýňová semínka. Ze směsi připravíte i jiné druhy pečiva, například výborné bulky nebo rustikální kostky.</p><p>Firma Nominal je na trhu již 20 let. Důležitými hodnotami jsou pro ně příroda, pečlivost, pokora a píle. Dbají především na kvalitu surovin, některé si i sami pěstují. Značka patří mezi průkopníky bezlepkových potravin v České republice.</p><p> </p> |
Návod k použití: | Suroviny na přípravu chleba - 500 g směsi na chléb, 440 ml vody, 20 ml oleje, 15 g čerstvého nebo cca 5 g sušeného droždí. Z 500 g suché směsi upečeme chléb o hmotnosti přibližně 900 g. V domácí pekárně: do pečící nádoby nalijeme vlažnou vodu, olej, rozdrobíme čerstvé nebo sušené droždí a přidáme směs na chléb. Doporučená dávka droždí a vody se týká programů na bezlpekové pečení s délkou kynutí cca 45 - 50 min. a cca 60 min. pečení. Během kynutí by už těsto nemělo být znovu promícháváno. V běžné troubě: odle receptu smíchpáme všechny suroviny najednou a prohněteme. Dobře zpracované těsto necháme chvíli odpočinout (cca 5 min) a pak jím naplníme důkladně! vymazanou formu. Tvarovat můžeme lehce naolejovanými dlaněmi nebo můžeme podsypávat např. hladkou pohankovou moukou. Vytvarovaný váleček z těsta můžeme také obalit ve směsi semínek. Chlebovou formu plníme cca do 3/5. Necháme kynout 45 - 60 min. (při teplotě 35°C) a chráníme před okoráním. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180°C 50 - 60 minut. Volíme spodní a horní ohřev. |
Výživové údaje na 100 g: | Energetická hodnota: 1425 kJ / 337 kcal. Tuky: 1,7 g, z toho nasycené mastné kyseliny: 0,3 g. Sacharidy: 68,0 g. Z toho cukry: 3,8 g. Vláknina: 10,5 g. Bílkoviny: 7,2 g. Sůl: 2,0 g. |
Skladování: | Skladujte v suchu vždy dobře uzavřené. |
Legislativní zařazení: | Mlýnské obilné výrobky – směs na přípravu hotového pokrmu. |
Rostlinný produkt: | ANO |
Bez lepku: | ANO |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.