Rýže mléčná bílá 500 g BIO BIO NEBIO
Kód: C01.111119Související produkty
Detailní popis produktu
Tato kulatozrnná mléčná rýže pochází z Itálie. Vařená je lepkavější a měkká. Podle názvu "mléčná" se skvěle hodí na přípravu mléčné rýže, do desertů, kaší, nákypů a naplní.
Příprava mléčné rýže:
Tři čtvrtiny hrnku propláchnuté rýže vaříme v jednom a půl hrnku vody cca 12 minut do měkka. Po uvaření přimícháme menší dva hrnky mléka nebo rostlinné varianty. Dosladíme dle chutí a vaříme pozvolna asi 10 minut do hedvábné konzistence. Pokud je mléčná rýže moc hustá, rozředíme víc mlékem.
Na závěr můžeme přidat vejce rozmíchané v troše mléka, krátce povařit a dochutíme skořicí, vanilkou, máslem...
HMOTNOST: 500 g
ZEMĚ PŮVODU: Itálie
SLOŽENÍ: kulatozrnná rýže loupaná z kontrolovaného ekologického zemědělství
UPOZORNĚNÍ PRO ALERGIKY: Výrobek neobsahuje žádné alergeny ani jejich stopy.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:
Energetická hodnota | 1504 kJ/354 kcal |
---|---|
Tuky | 0,4 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,1 g |
Sacharidy | 80 g |
z toho cukry | 0,2 g |
Vláknina | 1,0 g |
Bílkoviny | 6,7 g |
Sůl | 0,01 g |
NÁZEV A SKLADOVÁNÍ: Rýže kulatozrnná loupaná. Skladujte v suchu.
CZ-BIO-001
Zemědělská produkce EU
Doplňkové parametry
Kategorie: | Rýže |
---|---|
Hmotnost: | 0.5 kg |
EAN: | 8594052882148 |
Počet kusů v balení (kartonové množství): | 10 |
Jedná se o BIO výrobek?: | ANO |
Jedná se o Fairtrade výrobek?: | NE |
Nutriční hodnoty: | <p><strong>Kalorická hodnota/energie (na 100ml):</strong>1504kJ/354kcal. Tuky:0,4g. z toho nasycené mastné kyseliny:0,1g. Sacharidy:80,0g. z toho cukry:0,2g. Vláknina:1,0g. Bílkoviny:6,7g. Sůl:0,01g</p> |
Složení produktu: | Kulatozrnná rýže* loupaná. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství |
Minimální trvanlivost: | 180 |
Certifikační organizace: | CZ-BIO-001 |
EANs: | 8594052889925, 8594052882148 |
Podrobná specifikace: | <!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2025-02-12T17:33:37 --><p>Mléčná kulatozrnná rýže s vyšším obsahem škrobu, pěstovaná v Itálii. Po uvaření je mírně lepkavá, měkká a dosahuje až krémové konzistence. Hodí na klasickou mléčnou rýži, jemné dezerty a mletá je ideální i do sladkých kaší.<br /><br />Na rozdíl od italské rýže na risotto (například arborio) je mléčná rýže měkčí a lepkavější, dosahuje hutné, až krémové konzistence, ideální právě na dezerty.<br /><br /><strong>Recept na sütlaç (tradiční turecký rýžový pudink)</strong><br /><br /><strong>Na rýži</strong><br />50 g krátkozrnné rýže<br />110 ml vody (jen tolik, aby pokryla rýži)<br /><br /><strong>Na pudink</strong><br />80 g cukru<br />450 ml čerstvého plnotučného mléka<br />100 ml smetany ke šlehání<br />1 dezertní lžíce kukuřičného škrobu<br />1 dezertní lžíce vanilkového extraktu (nebo 1 sáček vanilkového cukru)<br />1 lžička mleté skořice (na ozdobu)<br /><br /><strong>Postup</strong></p><ol><li>Dejte rýži a vodu do středně velkého hrnce. Přiveďte k varu a vařte na mírném ohni, dokud se voda nevsákne a rýže nezměkne.</li><li>Přilijte mléko, ale asi 30 ml si nechte stranou. Přidejte cukr a smetanu a promíchejte. Přiveďte k varu.</li><li>Zbylé mléko smíchejte s kukuřičným škrobem a rozmíchejte dohladka. Snižte teplotu na střední stupeň a postupně za stálého míchání přilévejte škrobovou směs. Vařte asi 15 minut, dokud pudink nezhoustne a nezíská krémovou konzistenci.</li><li>Rozdělte sütlaç do čtyř malých zapékacích misek a případně posypte skořicí. Nechte chvíli zchladnout, aby se na povrchu vytvořila tenká vrstva.</li><li>Předehřejte troubu na grilovací režim a misky vložte pod gril, dokud povrch nezačne bublat a neztmavne.</li><li>Nechte vychladnout, dejte na pár hodin do lednice a servírujte přímo v miskách.</li></ol> |
Výživové údaje na 100 g: | Energetická hodnota: 1504 kJ / 354 kcal. Tuky: 0,4 g, z toho nasycené mastné kyseliny: 0,1 g. Sacharidy: 80,0 g. Z toho cukry: 0,2 g. Vláknina: 1,0 g. Bílkoviny: 6,7 g. Sůl: 0,01 g. |
Skladování: | Skladujte v suchu s chladu. |
Rostlinný produkt: | ANO |
Bez lepku: | ANO |
Bez přidaného cukru: | ANO |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.