Švestkový crumble s ovesnou drobenkou

Léto bez švestek? Ani náhodou! A crumble bez výčitek? To zní jako recept snů, který Ti ukáže, že zdravější mlsání může být rychlé, jednoduché a hlavně neskutečně dobré.

Ingredience                                                                                                                                                     

1 kg švestek
3 lžíce erythritolu (na švestky)
mletá skořice
kousek másla na vymazání formy

Na drobenku
300 g bio špaldové hladké mouky
200 g erythritolu
200 g másla
200 g ovesných vloček
100 g vlašských ořechů
špetka skořice na posypání 

Postup 

  • Troubu předehřej na 180 °C.
  • Formu lehce vymaž máslem.
  • Švestky omyj, vypeckuj a dej do mísy,řidej 3 lžíce erythritolu a promíchej. Přendej do formy a pokapej lžící medu a skořicí.
  • V další míse smíchej mouku, erythritol, máslo, vločky a nasekané ořechy.
  • Drobenku nasyp na švestky a posyp ještě troškou skořice navrch.
  • Peč cca 60 minut dozlatova a dokřupava

Podávej nejlépe teplé nebo vlažné. Skvěle chutná s jogurtem nebo tvarohem, ale i samotný.

Přejeme vám dobrou chuť!

Vytvořil Shoptet | Design Shoptak.cz