Ingredience
1 kg švestek
3 lžíce erythritolu (na švestky)
mletá skořice
kousek másla na vymazání formy
Na drobenku
300 g bio špaldové hladké mouky
200 g erythritolu
200 g másla
200 g ovesných vloček
100 g vlašských ořechů
špetka skořice na posypání
Postup
- Troubu předehřej na 180 °C.
- Formu lehce vymaž máslem.
- Švestky omyj, vypeckuj a dej do mísy,řidej 3 lžíce erythritolu a promíchej. Přendej do formy a pokapej lžící medu a skořicí.
- V další míse smíchej mouku, erythritol, máslo, vločky a nasekané ořechy.
- Drobenku nasyp na švestky a posyp ještě troškou skořice navrch.
- Peč cca 60 minut dozlatova a dokřupava
Podávej nejlépe teplé nebo vlažné. Skvěle chutná s jogurtem nebo tvarohem, ale i samotný.