💚Pistáciový cheesecake💚
Dnes si společně připravíme pistáciový cheesecake. Jeho výroba je velice jednoduchá a výsledek naprosto dokonalý. Pro milovníky pistácií naprosto perfektní dort.
Ingredience (na www.muuw.cz)
400g sušenek
150g másla
500g mascarpone
625ml smetany
4 polévkové lžíce moučkového cukru
100-150 g mletých pistácií (záleží na vás, zda budete chtít dát pistácie i na sušenky a nebo jen na ozdobu)
4 polévkové lžíce pistáciového krému + na ozdobu
80g belgické čokolády na ozdobu
Postup:
Jako první si připravíme mleté pistácie. Připravíme si plech s pečícím papírem a dáme do trouby na 180C na 10 minut, po pěti minutách pistácie promícháme. Po vyndání z trouby necháme vychladnout a rozmixujeme.
Dále si připravíme formu a přidáme rozmixované sušenky smíchané s máslem a skleničkou sušenky hezky uhladíme. Poté přidáme tenkou vrstvu pistácií a uhladíme.
Do větší mísy si dáme mascarpone a šlehačku, necháme pomalu vyšlehat a přidáme cukr a pistáciový krém. Postupně krém ochutnávejte, pokud dáte pistáciového krému moc, může se stát, že bude dort ve výsledku lehce nahořklý.
Po vyšlehání dáme krém do formy a začneme zdobit.
Jako první si rozpustíme čokoládu, kterou pak polijeme dort. Dozdobíme pistáciovým krémem a dokola dortu přidáme rozemleté pistácie.
Dort necháme minimálně 8-12 hodin v lednici.
Doufám, že vám bude chutnat!