Dokonale vláčné a nadýchané. Lepší houskové knedlíky jste zaručeně nikde neměli.
Postup je snadný, je je důležité dodržet proces kynutí. To není nic složitého a výsledek bude naprosto dokonalý.
Ingredience
42 g droždí
500 ml mléka
cukr
1 kg hrubé mouky
sůl
2 ks menších vajíček
2 ks tvrdších rohlíků nebo housek
Postup
Začneme přípravou kvásku. Do kastrůlku nalijeme mléko a přidáme cukr. Necháme lehce zahřát a přidáme droždí. Necháme takto pár minutek, než nám kvásek začne pracovat.
Do vetší mísy nasypeme mouku, sůl, přidáme vejce a hotový kvásek. Necháme propracovat v mixéru a přidáme nakrájené tvrdší rohlíky. Nechme ještě propracovat v mixéru a dáme těsto do tepla na 30 minut vykynout.
Mezi tím si nakrájíme tvrdší rouhlíky nebo housky a připravíme si hotový kvásek.
Poté těsto vyválíme a rozdělíme na čtyři menší knedlíky, které necháme ještě 10 minut odpočívat na válu.
Knedlíky vložíe do vroucí vody a vaříme 20 minut.
Pov vindání knedlíky ihned propícháme vydličkou, aby se nám uvnitř nesrazily.
Podváme například s naší dokonalou houbovou omáčkou.
Poznámka
Před přidáním nakrajených housek je lepší mít těsto řidčí než tužší.
Jestliže nám těsto dobře nakinulo poznáme ihned po vložení knedlíků do vody. Pokud nám těsto vykynulo správně, knedlíky budou ihned plavat.