Fialkový cukr
Jaro je definitivně tady a s ním i první jedlé bylinky. Fialka je jedna z prvních jarních léčivých bylinek, která nás na procházkách provází lesem. Jejich sezona je poměrně krátká, tak dlouho neváhejte. Dezertům dodají něžnou krásu a nepřekonatelnou vůni. O pozitivních účincích fialky se dočtete v předchozím článku.
Recept:
1 díl čerstvých, chemicky neošetřených fialek (jen květy)
2 díly krystalového cukru nebo Erythritolu
Postup:
V mixéru nebo hmoždíři smícháme přibližně 1 díl fialek a 2-3 díly cukru. Mixujeme, dokud nevznikne krásně fialový cukr.
Vzniklý fialový cukr rovnoměrně rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem. Sušíme při nízké teplotě v troubě (50 stupňů) s pootevřenými dvířky přibližně 30 minut a občas promícháme.
Po usušení můžeme cukr ještě jednou promixovat, aby byl jemnější.
Skladujeme v uzavíratelné nádobě, ideálně ve tmě, aby si udržel svoji krásnou barvu.
Dobrou chuť Vám přeje MUUW.