Biovegan Agar prášek BIO 30 g
Kód: C01.482024Související produkty
Detailní popis produktu
Želírovací látka jako alternativa živočišné želatiny. Agar je bez chuti a bez zápachu a skvěle funguje. Vyrábí se z mořských řas. Vyzkoušejte agar v biokvalitě.
Agar musíte přivést k varu, aby mohl poté želírovat. K tuhnutí naopak není potřeba lednici, protože k němu dochází už při 35-40 °C. Čas nutný ke ztuhnutí je mnohem kratší než u želatiny. Na 2 g (1 zarovnaná lžička) prášku budete potřebovat 500 ml vody a dobu vaření pouze 2 minuty.
Tipy na použití:
- dorty, poháry, aspiky
- pudinkové dezerty - panna cotta, nepečený cheesecake
- džem - 500g ovoce rozmixujte nebo rozmačkejte a přiveďte k varu, přidejte předem namočenou 1 lžičku agaru a vařte, dokud se agar nerozpustí, nakonec oslaďte podle chuti. Skladujte v lednici nebo zavařte.
- želé bonbony pro děti nebo ozdoba na moučníky - uvařte agar v ovocném džusu a vlijte do forem na led, tekutinu také můžete v tenké vrstvě vylít na plech, nechat ztuhnout a vykrajovat různé tvary
Želírovací látka agar-agar je nenahraditelný produkt pro vegetariány a vegany a skvělý i pro kohokoli jiného. Agar bez problémů nahradí živočišnou želatinu, je přitom čistě rostlinný. Vyrábí se z mořských řas a v Asii jde už po staletí o nejběžnější želírovací prostředek. Vzniká povařením červené mořské řasy tengusa, vzniklý vývar má po zchladnutí gelovitou konzistenci a nakonec zcela ztuhne. Tato hmota se následně usuší a poté pokrájí, nadrtí nebo namele.
Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, ten tak zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Složení:
Želírující látka: agar*. *BIO. Může obsahovat stopy skořápkových plodů, hořčice a sójových bobů.
Skladování:
Skladujte na suchém místě a chraňte před teplem a přímým slunečním zářením.
Legislativní zařazení:
Rostlinný želírující prostředek.
Země původu:
Evropská unie
Certifikace:
CZ-BIO-001
BIO:
Ano
Příprava / určení:
2 g želírujícího prostředku agar agar (odpovídá cca 6 plátkům želatiny) je množství na cca 500 ml tekutiny. Rozmíchejte agar ve studené tekutině, přiveďte k varu a mírně povařte za stálého míchání po dobu 2 minut. Příprava studených hmot: vmíchejte 2 g agaru do 100 ml studené tekutiny v malém hrnci, přiveďte k varu a vařte po dobu 1 minuty za stálého míchání. Tekutinu nechte chvilku vychladnout, poté přidejte studené nakrájené přísady. Doporučujeme neobracet tyto kroky v postupu. Optimálního želírování je dosaženo po cca 3 hodinách v ledničce.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Přísady na vaření a pečení - droždí, bujóny, kypřící prášky, hrašky, vanilka |
---|---|
Hmotnost: | 0.033 kg |
Výživové údaje na 100 g: | |
Energetická hodnota: | 720 kj / 172 kcal |
Tuky: | 0 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 0 g |
Sacharidy: | 0,5 g |
z toho cukry: | 0,5 g |
Bílkoviny: | 0,5 g |
Sůl: | 1,3 g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.