Amylon Pudink vanilkový bezlepkový BIO 40 g
Kód: C01.450003Související produkty
Detailní popis produktu
Kvalitní vanilkový pudink v biokvalitě vhodný i pro bezlepkovou dietu. Skvělou chuť má jak horký tak i studený. Je to variabilní pomocník v kuchyni při přípravě originálních dezertů. Přírodní vanilka dává pudinku úžasnou vůni. Vyroben českou firmou se stoletou tradicí.
Tipy na použití:
- domácí termix – klasicky připravíme horký pudink a ještě za tepla vmícháme 250 g měkkého tvarohu a necháme vychladnout
- pečení – horký pudink lze nalít na syrové těsto vylité na pekáči, můžete přidat ovoce, čokoládu či ořechy dle Vaší chuti a následně zapéct
- studené dezerty – vychladlý pudink ozdobený ovocem bude krásně vypadat třeba v elegantních skleničkách, přidejte ještě šlehačku, strouhanou čokoládou nebo drcené ořechy
- sladká omáčka – při přípravě můžete přidat více mléka a udělat z horkého pudinku sladkou omáčku pro zalití například ovocných knedlíků, buchtiček nebo štrúdlu
- zahušťování – u sladkých jídel, kupříkladu u ovocných omáček, pokud nemáte doma jiné zhušťovadlo, můžete sáhnout po pudinku, přidávejte po malých dávkách dle potřeby do vařícího pokrmu
- náplně, krémy – vychladlý pudink připravený s menším množstvím mléka výborně poslouží jako krém do dortu nebo jako náplň do koblih, věnečků a dalších dezertů
Také máte u pudinku při jeho přípravě problém se žmolky a s připalováním mléka? Připravte si ho v domácí pekárně nebo v mikrovlnce. Menší část mléka si dejte stranou a rozmíchejte v něm pudingový prášek, zbytek mléka dejte do nádoby na pečení a přidejte cukr dle chuti. Rozmíchanou směs s pudinkem vlijte do nádoby a v domácí pekárně nastavte program Džem. V pekárně nechte míchat asi 15 minut, v mikrovlnce stačí cca 5 minut. Tato příprava sice zabere víc času, docílíte ale tak větší jemnosti pudinku.
Firma Amylon má své kořeny až v 19. století, oficiálně založena byla v roce 1912. Jedná se o tradičního českého výrobce, který na trh postupem času uvedl i bioprodukty. Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Pudink se vyrábí z kukuřičného škrobu, je tedy bezlepkový. Vanilkovou vůni a chuť zajišťuje mletá vanilka a vanilkový extrakt. Mletá vanilka se mele přímo ze sušených lusků a i extrakt se získává z pravé přírodní vanilky.
Složení:
Kukuřičný škrob*, mletá vanilka* (1,5 %), vanilkový extrakt. Může obsahovat stopy vajec a mléka. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Skladování:
Skladujte v suchu.
Legislativní zařazení:
Pudink v prášku.
Země původu:
EU / Mimo EU
Certifikace:
CZ-BIO-001
BIO:
Ano
Příprava / určení:
Z odměřeného 0,5 l mléka odlijeme asi 2/3 do varné nádoby. Přidáme 2 lžíce cukru a zahříváme k varu. Do zbytku mléka vsypeme obsah sáčku. Dobře rozmíchanou směs nalijeme do vroucího mléka a za stálého míchání vaříme asi 2 minuty.
Vyzkoušejte naše recepty kliknutím na obrázek:
Čokoládovo-vanilkový koláč
Doplňkové parametry
Kategorie: | Pudinky |
---|---|
Hmotnost: | 0.042 kg |
Výživové údaje na 100 g: | |
Energetická hodnota: | 378 kj / 91 kcal |
Tuky: | 1,3 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 0,9 g |
Sacharidy: | 17 g |
z toho cukry: | 11,1 g |
Bílkoviny: | 2,9 g |
Sůl: | 0,09 g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.